BLOGG

+

200 varv...

Då är det dags för det 49:e söndagsinlägget kring det mentala och mental träning. Förra söndagen var det fokus på känslorna. Ikväll blir det mycket känslor när Indycar 500 avgörs i USA med 330 000 till 350 000 personer på plats. Det är världens publikmässigt största evenemang inom arenaidrott. Loppet körs i 200 varv och har en total längd på 500 miles, vilket motsvarar 805 km. 

Ifjol vann Marcus Ericsson Indy 500. I år ska han försvara den attraktiva titeln och det innebär starka känslor. Avgörande stunder är ofta fyllda med obehagliga tankar och känslor. Då är det viktigt att fokusera på medveten närvaro – HÄR OCH NU. Det är också viktigt med en mental flexibilitet. Framgången beror mycket på hur bra förberedd man är.

Marcus och jag har jobbat en hel del med att vara förberedd på olika scenarier som kan inträffa vid kvällens tävling! Det gäller att ha olika mentala scenarier! Då är hjärnan förberedd på vad som kan hända! Planering ger mental trygghet och säkerhet. Att vara mentalt förberedd är extra viktigt vid tillfällen då kraven på prestation är höga. Och ytterst gäller det att ha ett tydligt fokus på det som ska göras…

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se