BLOGG

+

Bilder

Här kommer det 39:e söndagsinlägget kring det mentala och mental träning. Nu lämnar vi självbild, självförtroende och självmedkänsla.
Nu ska vi gå vidare i den mentala coachresan och fokusera på våra bilder, tankar och känslor som styr oss. Vi börjar med våra bilder. Bilder, eller visualiseringar som det också kallas, är ett mentalt verktyg som hjälper oss att ta oss dit vi vill. Detta om det handlar om att prestera något som vi vill eller att bli den vi vill. Många går omkring med bilder av sig själva och sina prestationer som knappast gagnar oss själva eller prestationen.

Första steget till att skaffa nya, bra bilder handlar om att bli medveten om sina tankar. För du kan inte utvecklas till att bli något – självsäker eller vad du nu vill – om du inte först kan tänka tanken om att bli just det! Våga tänk tanken! Det är första steget för att utvecklas i rätt riktning!

Vilka slags bilder bär du med dig i olika situationer? Vilken bild har du om dig själv? Vilken bild har du om dina prestationer? Vad lägger du mest märke till – det negativa, svåra som inträffar eller det som du är bra på och klarar galant?

Ett litet mentalt tips – Skriva upp varje kväll i några veckor, vilken bild du har om dig själv och hur dina bilder påverkar dig! Skriv och reflektera! Och kom ihåg att själva skrivandet har en klargörande effekt! Prova och se vad du upptäcker!

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se