BLOGG

+

Enkla och tydliga mål

Det är verkligen en härlig tid nu när det blir ljusare och ljusare och det blir grönare och grönare i vår natur. Det gäller att vara här och nu och njuta av de fina dagarna och kvällarna. Den här veckan är, som vanligt för mig, fylld med föreläsningar och mentala träningar/coachingar både på hemmaplan och via teams i USA. En ny väldigt inspirerande vecka med målet att ge mentala coachtips/verktyg som gör skillnad. 

Det är väldigt inspirerande och motiverande att jobba med livsvärden/mål och delmål. Något jag har lärt mig själv och även med de jag jobbar med i mental träning/coaching, är att vi ofta börjar med för tuffa mål. Min erfarenhet är att börja med enkla och tydliga mål, som gör att de är lätta att uppnå. Att lyckas ger både självförtroende och mental styrka. Därefter kan man successivt gå vidare mot mer utmanande mål. Ofta gör vi tvärtom och tappar sugen. Så jobba med enkla och tydliga mål som går att uppnå. Det finns ett väldigt bra citat från Alice i underlandet kring mål: ”Om du inte vet vart du ska spelar det ingen roll vilken väg du tar.”

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – träna på att jobba med enkla och tydliga mål. Det kan vara mål varje dag, och/eller veckomål, kvartalsmål, årsmål, långsiktiga mål. Och kom ihåg att fira och njuta under målresan…

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se