BLOGG

+

Förstärk det du gör bra

Det här blir 32:a söndagsinlägget kring det mentala och mental träning. Vi fortsätter även den här veckan med självförtroendet. Ett bra tips för självförtroende är att Förstärka det som du gör bra,”assa” med en ordentlig gest. Hjärnan kommer ihåg starka känslomässiga saker. Och det som du gör mindre bra ”dissar” du och går vidare utan att bry dig!

Ytterligare ett bra tips är att ta fram dina bästa minnen, som stärker dig genom att ta fram en lista med härliga positiva minnen – sätt upp den där du ser den ofta. I mobilen, en på kylskåpet, en vid din arbetsplats…

Ju oftare du bli påmind om alla fina positiva stunder du har fått uppleva, desto större chans att stärka ditt självförtroende och din självbild.

När Britta Johansson-Norgren berättade om vårt mentala coachsamarbete i Go´Kväll i fredags på TV 1, så sa hon två intressanta saker utifrån självbild och självförtroende: ”Alla skulle få ha en Stig” och ”Stig utmanade mig”! Det innebär att min självbild förstärks av det första citatet och mitt självförtroende förstärks av att hon säger att jag utmanade henne hela tiden (min prestation). Jag firade Brittas fina feedback på lördagskvällen. Då blir det ett starkt positivt minne som är bra att ta fram om det skulle gå lite tungt! 

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se