BLOGG

+

Gå utanför bekvämlighetszonen

Det här blir det 47:e söndagsinlägget kring det mentala och mental träning. Igår gjorde jag ett inlägg på sociala medier kring betydelsen av att ha en mental tränare/coach, som kan utmana dig att gå utanför din bekvämlighetszon och att ”dansa i regnet”. Lite mer tankar kring detta.

Jag vill gärna hänvisa till den världsberömda psykologiprofessorn K Anders Ericsson, som har forskat på de mest framgångsrika inom olika områden. Han menar, för att utvecklas och bli bättre behöver man ha en coach som ständigt utmanar för att gå utanför trygghetszonen och pusha gränserna. 
Igår var det en artikel på svt Sports web med superracerföraren Marcus Ericsson, som är i topp i Indycar-mästerskapet i USA, kring att mental träning/coaching ska göra Marcus till en mästare genom att våga gå utanför bekvämlighetszonen.

Mental coachning ska göra Marcus Ericsson till mästare | SVT Sport

Det var också två helsidor i Nerikes Allehanda kring betydelsen att jobba med mental träning/coaching för att lyckas hantera utmaningarna.
Mentale tränaren om succésamarbetet med Marcus Ericsson: ”Övertygad om att han kommer gå hela vägen”

 

Oavsett vad du gör och var du befinner dig och vilka utmaningar du har, så är det alltid välgörande att ha någon som utmanar, inspirerar och tror på dig. För kom ihåg, att i det bekväma sker ingen utveckling…

 

Ett bra mentalt coachtips är att träna på att vara bekväm i det obekväma, dvs våga gå utanför bekvämlighetszonen…

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se