BLOGG

+

Ljus

Då är det en ny vecka igen. I helgen ställdes klockan fram en timme och nu blir kvällarna ljusare och morgnarna något mörkare. Mer dagsljus är positivt eftersom det hjälper oss att sova bättre, orka mer och bli gladare. När kroppen får tillräckligt med ljus på dagen blir den också sömnig på kvällen. Återhämtningen blir bättre om hjärnan och kroppen vet att det är natt.

Morgonljuset är det ljus som har allra störst betydelse för vår hälsa. För egen del så tar jag alltid en morgonpromenad, (med vår hund Beck när jag är på hemmaplan) och på våren och sommaren springer jag ute annars blir det löpband inomhus. Det ger mycket positiv energi och en väldigt bra start på dagen. Det gäller att ta vara på ljuset.

Den här veckan är det som vanligt flera mentala träningar/coachingar både fysiskt och på Teams. Och det känns riktigt inspirerande. 

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – fundera på hur du får bra intag av ljus och gör det utifrån dina förutsättningar.

‹ Gå tillbaka

Ljus

Då är det en ny vecka igen. I går ställdes klockan fram en timme och nu blir kvällarna ljusare och morgnarna något mörkare. Mer dagsljus är positivt för många eftersom det hjälper oss att sova bättre, orka mer och bli gladare. När kroppen får tillräckligt med ljus på dagen blir den också sömnig på kvällen. Återhämtningen blir bättre om hjärnan och kroppen vet att det är natt.

Morgonljuset är det ljus som har allra störst betydelse för vår hälsa. För egen del så tar jag alltid en morgonpromenad (med vår hund Johan när jag är på hemmaplan) och på våren och sommaren springer jag. Det ger mycket positiv energi och en väldigt bra start på dagen. Det gäller att ta vara på ljuset.

Den här veckan är det som vanligt flera föreläsningar, mentala träningar/coachingar både fysiskt och på Teams. Och det känns riktigt inspirerande. 

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – fundera på hur du får bra intag av ljus och gör det utifrån dina förutsättningar.

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se