BLOGG

+

Mer mål...

Här kommer det 56:e söndagsinlägget kring mental träning. Vi fortsätter även denna vecka med mål som är så viktigt i den mentala träningen. Det gäller att veta vart man är på väg och varför. Ett bra sätt att jobba med mål är att ha mål varje dag. Det kan vara väldigt enkla mål. De viktiga är att det är mål för dagen. 

Därefter kan man ha lite tuffare mål och alltid utifrån sina förutsättningar. Det är viktigt att du verkligen vill nå målet och det ska vara ditt mål och inte för någon annan. Skriv också ner dina mål som du vill ha varje dag. Det du skriver ner och följer upp – händer! 

Det är väldigt spännande med den japanska ön Okinawa, där det finns flest hundraåringar per capita. I kulturen där ingår att man ska ha ett tydligt mål varje morgon när man vaknar, oavsett ålder. 

När jag läste om Okinawa började jag själv med mål varje dag, både fysiska och mentala. Jag har som mentala mål att börja varje dag med en kortare mindfulness, därefter några stärkande mentala frågor; vad gör mig positiv/stark idag, hur vill jag vara idag och dagens viktigaste saker. Och som mentalt mål avsluta dagen med en kort mindfulness, tre bra saker jag har gjort/hänt, vad jag är tacksam över, positiva saker som har hänt, gjort mig stark. 

Jag har som fysiska mål att ha 14 000 steg i snitt per dag och på sommaren 20 000 steg. 75 armhävningar, 150 knäböj och minst tre pulshöjande aktiviteter. Detta fungerar väldigt bra för mig, men kom alltid ihåg att jag är jag och du är du eller med andra ord ha målen utifrån dina förutsättningar och din drivkraft. 

Till sist - ha mål som du mår bra av, som ger positiv energi och glädje…

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se