BLOGG

+

Mål

I påskveckan passerade jag mitt huvudmål (60 mil) och extra målet på 75 mil på skidor säsongen 2023–2024. Jag har haft fyra delmål. 15, 30, 45 och 60 mil plus ett extra delmål på 75 mil.

Nu är alla mina mål för den här säsongen klara och för 10:e året i rad har jag lyckats nå mina delmål och mål. Det har tagit lite längre tid i år än vanligt att uppfylla skidmålet.

Detta på grund av bokutgivning av Mental träning för alla, flera föreläsningar och mentala träningar/coachingar än vanligt. Ibland blir det störningsmoment när man ska uppfylla sina mål.
Det viktiga är att acceptera att ibland blir det störningar och inte tappa sugen. Det gäller att hålla fokus på målet oavsett vad som händer.

Jag säger det igen. Att jobba med mål och delmål är verkligen motiverande och stärkande. Det ger dessutom mycket positiv energi. Det som också ger mycket energi är att fira och njuta när delmålen och målen uppfylls. Att helt enkelt belöna sig själv för ett bra arbete och att lyckas.

‹ Gå tillbaka

Mål

Veckans avslutades på bästa sätt. Vår delägda travhäst Stjärnblomster blev utsedd till Årets kallblod på Hästgalan. Det är verkligen stort. Och på söndag kväll blev det en mental träning/coaching med en idrottare i USA via Teams. Så häftigt att jobba med personer som är verksamma i USA. Jag har flera över hela USA. Nu är det en ny vecka, med nya tag och möjligheter.  Det blir en ny intensiv vecka med flera mentala träningar/coachingar och föreläsningar både på hemmaplan och bortaplan. Vilket är väldigt inspirerande!

Som jag har sagt tidigare så har jag mål för både skidåkning på vintern och rullskidor på sommaren. Efter helgens skidåkning på Sidsjön, 6 mil, här i Sundsvall så har jag nått mitt tredje delmål för den här skidsäsongen. Jag har som mål att åka 80 mil skidor och fyra delmål 20, 40, 60 och 80 mil. Nu är det tredje delmålet klart och det är bara 15 mil kvar till huvudmålet och det ska firas. Det går inte nog att understryka hur viktigt det är att fira och njuta när man lyckas nå delmål och mål.

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – hitta mål och delmål som inspirerar. Ha mål som är enkla och lätta att uppfylla. Därefter kan man ta lite tuffare mål. Och kom ihåg att fira och njuta när du lyckas. Det ska vara roligt på målresan. Det ska vara mer glädje än rädsla att misslyckas…

‹ Gå tillbaka

Mål

Mål är viktigt när det gäller motivation. Mål innebär nämligen någonting att rikta motivationen mot! Mål och motivation går gärna hand i hand och i en god uppåtgående spiral. Kom ihåg att 90 % av alla mål förblir oskrivna samtidigt som 90 % av alla skrivna mål uppnås. Det har också stor effekt att ha målen synliga så att man ser målen varje dag. Nu är det tredje kvartalet och dags för en utvärdering av de mål som jag satt upp vid årets början. Det går helt enligt plan. Så ikväll ska jag fira och njuta att jag har lyckats så här långt med målen!

‹ Gå tillbaka

MÅL

Utan mål är det svårt att vara starkt motiverad. Mål skapar både motivation och hjälper till att rikta motivationen! Så här blir mina mål 2020. Jag hoppas att det kan inspirera dig. Men kom ihåg att välja mål utifrån dina förutsättningar. Stora som små! Jag klarade alla mina mål 2019 och jag har också firat att jag lyckats nå mina mål! Och kom ihåg att 90 % av alla mål förblir oskrivna samtidigt som 90 % av alla skrivna mål uppnås.

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se