BLOGG

+

Orostankar

Här kommer det 42:a söndagsinlägget kring det mentala och mental träning. Vi fortsätter den här veckan med våra tankar. Det är bara tankar men ändå påverkar det oss så mycket. De kan hjälpa eller stjälpa oss. Ibland tänker vi bara för mycket helt enkelt och är dessutom tankarna negativa får det konsekvenser för oss. Om vi oroar oss och ältar blir det riktigt utmanande. Om de negativa orostankarna tar för mycket utrymme, då kan det vara bra att skapa en orosstund:

Välj ut en tid och plats där du får ägna dig åt dina orostankar. Om en orostanke dyker upp under dagen, skriv ned och spara den till din orosstund: ”Det här ska jag tänka på kl. 18.00-18.30 på min orosstund.” Avsluta orosstunden med tre frågor:
Vad är jag tacksam över?
Vad gör mig positiv?
Vad är jag bra på?

Ett annat sätt att utmana tankarna som tar för mycket negativ energi och oro, är att ställa sig frågan: ”Hjälper den här tanken mig?”. Skriva gärna orden på en lapp och/eller telefonen och titta på det när det blir för mycket av negativa tankar…  

Ett litet mentalt tips är att skapa en orosstund! Du kan också kolla på meningen ”Hjälper den här tanken mig” när det blir för mycket negativa tankar . Prova och se vad du upptäcker! 

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se