BLOGG

+

Sommartider...

Sommartider, hej hej, sommartider. Det är en fantastisk tid nu när allt är grönt och det är ljust nästan dygnet runt. Nu är sommaren som bäst. Det gäller verkligen att ta tillvara den här fina tiden.

Nu är det en ny vecka som innebär nya möjligheter och inspiration. Även den här veckan är det full fart. Föreläsningar och mentala träningar/coachingar både fysiskt och via Teams. Veckan avslutas med två dagar i Falun med en parcoaching…

Förra veckan hänvisade jag till en artikel i Svenska Dagbladet med Annika Sörenstam, Sveriges genom tiderna största kvinnliga idrottare och världens bästa kvinnliga golfspelare. Där berättar hon öppenhjärtigt om sin golfkarriär och hur viktigt det mentala är.

”När man är dålig, skadad och går ner sig, är det jobbigt på ett annat sätt. Man sitter där ensam på ett hotellrum och det regnar ute och man känner ingen.

Men där kommer det mentala in igen: man måste tänka långsiktigt och undvika att fokusera på kort sikt. Det är samma sak i livet, undviker man att fastna i det kortsiktiga vid en motgång är det lättare att hantera situationen och ta sig vidare.”

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – När det är tufft och går emot är det bra att ha med sig Annika Sörenstams strategi, acceptera att det är tufft just nu men tänk långsiktigt…

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se