BLOGG

+

Söndagsinlägg nr 40

Här kommer det 40:e söndagsinlägget kring det mentala och mental träning. Vi fortsätter denna vecka med bilder, eller visualiseringar/målbilder som det också kallas, ett kraftfullt mentalt verktyg som hjälper oss att ta oss dit vi vill.

Vi människor har utrustats med en förmåga att använda fantasin och vi skapar hela tiden bilder av olika händelseförlopp i våra huvuden. Detta gör vi varje dag både medvetet och omedvetet. Poängen är att om man blir medveten om styrkan i bilderna i huvudet och lär sig att använda dem på ett konstruktivt sätt, så har man tillgång till ett mycket kraftfullt mentalt verktyg som kan hjälpa oss i olika sammanhang.


Faktum är att vi alla använder oss av bilder i vårt dagliga liv, men kanske utan att tänka på det och utan att tänka på vilka slags målbilder som kan hjälpa oss.

Ju mer du praktiserar visualiseringar, desto mer tydliga och effektiva kommer de också att bli.

Ett litet mentalt tips – skriv upp varje kväll i några veckor, hur du skapar bra bilder som påverkar dina handlingar! Prova och se vad du upptäcker! Och kom ihåg att själva skrivandet har en klargörande effekt! 

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se