BLOGG

+

Återhämtning

Då är det ny vecka igen och det gäller att fokusera på att det blir en riktigt bra vecka. Och det har jag bestämt mig för att det ska bli.

Förra veckan blev väldigt intensiv med flera föreläsningar och mentala träningar/coachingar. Och så vill jag ha det. Veckan avslutades på bästa sätt med längre skidpass både lördag och söndag. Det är verkligen välgörande med skidåkning. Så kul att Frida Karlsson lyckades så bra i världscupen i helgen. Frida är en fantastisk person både i skidspåret och utanför…

Den här veckan blir det också full fart och fokus på mentala träningar/coachingar. Jag säger det igen, det är viktigt att prioritera sig själv, återhämtning, sömn och kost när det är mycket på dagordningen. 

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – prioritera dig själv, återhämtning och att må bra, även om det är mycket på dagordningen.

‹ Gå tillbaka

Återhämtning

Ny vecka och nya möjligheter. Efter en lugnare vecka så blir det full fart den här veckan. Det är föreläsningar både i Gävle och Östersund och ett tiotal mentala träningar/coachingar både fysiskt och via Teams. Det känns verkligen meningsfullt och inspirerande.

Jag tycker verkligen att jag har det riktigt bra, att få hålla på med det man tycker är jätteroligt, meningsfullt och utvecklande. Den stora utmaningen, när allt är så roligt och inspirerande är att ta mentala och fysiska pauser. Prioritera återhämtning och göra andra saker. Det gäller att påminna sig om detta varje dag och göra det.
Förra veckan var det en väldigt intressant artikel med Annika Sörenstam
, Sveriges genom tiderna största kvinnliga idrottare, i Svenska Dagbladet. Där berättar hon öppenhjärtigt om sin golfkarriär och hur viktigt det mentala är.Hon säger bl a: ”När jag var ung brukade jag förlora med flit för att inte hamna i fokus. Jag ville bara spela, vinna och sedan åka hem. Men vinnaren behövde alltid säga några ord och då kände jag mig obekväm och nervös. Jag kunde slå en extra putt eller lämna bollen i bunkern en extra gång så att jag kom tvåa eller trea. Bara för att slippa uppmärksamheten.” Sedan blev jag irriterad på mig själv när jag åkte hem: ‘Varför gjorde jag så?’ Det är också därför som det är så viktigt för mig att stötta unga tjejer i dag. Nu fokuserar hon på Annika Foundation: en organisation som arbetar för att främja unga kvinnors golfande.

Hon säger vidare: ”För mig är det mentala – hur man hanterar motgångar – det viktigaste. Jag brukar säga att den längsta sträckan i golf sitter mellan öronen.” 

Ett litet mentalt tips så här i början av veckan – Hur kan du prioritera återhämtning utifrån dina förutsättningar?

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se