BLOGG

+

Tålamod och långsiktighet

Jag träffade Mikael Junglind för första gången för ett antal år sedan, när jag hade mental träning/det coachade förhållningssättet med Tärna Skidhem. Flera välmeriterade slalomtränare var med på utbildningen. Då lärde jag känna Micke och vi skapade en väldigt bra relation från första gången. Därefter har jag haft flera utbildningar som Micke har anordnat i mental träning/coaching på Västerbottens folkhögskolor. Micke, som har varit slalomikonen Anja Pärsons personliga tränare under hennes skidkarriär, är nu mental tränare/coach. Jag har bara gott att säga om Micke och kan varmt rekommendera honom. Det behövs bra mentala tränare/coacher och det kommer att behövas i en allt större utsträckning, för intresset är stort.

Här kommer lite tankar och erfarenheter från mig och Micke kring vikten av att våga vara långsiktig, som har blivit en allt större utmaning. Allt ska gå så fort och allting ska ske omedelbart. Man ger upp om inte saker faller på plats direkt. Det är lätt att glömma bort att saker är moget när det är moget. Det är många gånger svårt att låta saker och ting ta den tid de verkligen behöver för att kunna bli så bra som möjligt. Kanske det allra svåraste. Vi vill mycket och då genar vi gärna i kurvorna och hoppar över något steg som tar lång tid.  

Om vi vill vara väl förberedda den stund det verkligen gäller, då är tålamod och långsiktighet det vi behöver. Kanske mest av allt. Har vi klarat av det kommer vi inte att behöva vare sig tur eller slump för att lyckas i den stund vi längtat efter, utan vi äger den möjligheten själva.

Anja Pärson, 13 VM-medaljer (7 guld), 6 OS-medaljer (1 guld) och 42 världscupsegrar, har ett riktigt bra citat kring att vara långsiktig: ”Det är det svåraste som finns, att låta saker och processer ta den tid de verkligen behöver."

‹ Gå tillbaka

Adress
POSITIVA KICKEN
Stig Wiklund
Gustav Adolfsvägen 2
856 40 Sundsvall

Telefon
070-581 89 22

E-post
stig.wiklund@positivakicken.se